FORUM

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

 » FREE TOPIC'S » FREE TOPIC'S » 

EDUCATIE

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1default EDUCATIE la data de Mar Oct 06, 2015 12:59 pm

Admin


Admin
Pareri, experiente personale, ca oameni, ca parinti sau ca viitori parinti.


http://citadella.forumer.ro

2default Re: EDUCATIE la data de Mar Oct 06, 2015 1:00 pm

Admin


Admin
Traditiile si regulile educatiei tibetane

Prima perioada: pana in 5 ani
Copilul ar trebui tratat ca un “rege”. Nu trebuie sa ii interzici nimic, trebuie doar sa incerci sa ii distragi atentia. In cazul in care copilul face un lucru periculos, adopta o mimica suparata si speriata si un ton al vocii similar. Copilul intelege perfect acest limbaj. Aceasta este perioada cand cel mic este activ, curios, interesat de viata si de lumea din jurul lui. Cu toate acestea, copilul tot nu poate construi un rationament logic profund si indelungat. Sa presupunem ca a spart o vaza scumpa. Copilul nu intelege ca tu trebuie sa muncesti ca sa castigi bani si sa cumperi o vaza noua. Iar daca il pedepsesti, copilul va percepe pedeapsa ca pe o demonstratie de putere. Cel mic nu va invata sa nu mai sparga vaze, ci sa se supuna celui care este mai puternic.http://citadella.forumer.ro

3default Re: EDUCATIE la data de Mar Oct 06, 2015 1:00 pm

Admin


Admin
A doua perioada: de la 10 la 15 ani

In aceasta etapa, copilul ar trebui tratat ca un “ucenic”. Pune-l sa faca lucruri si sa indeplineasca diverse sarcini. Poti face apel la sistemul pedepse/ recompense, insa in niciun caz nu folosi pedeapsa corporala. In aceasta perioada, inteligenta copilului se dezvolta activ. Copilul trebuie sa invete sa anticipeze reactiile oamenilor la actiunile lui, sa aiba o atitudine pozitiva fata de el insusi si sa evite manifestarile negative. In aceasta etapa, sa nu iti fie frica sa ii oferi cat mai multe cunostinte copilului tau caci este momentul oportun pentru a le asimila.

http://citadella.forumer.ro

4default Re: EDUCATIE la data de Mar Oct 06, 2015 1:01 pm

Admin


Admin
A treia perioada: de la 10 la 15 ani
Cum sa iti cresti copilul in aceasta perioada? Cum sa ii faci fata? Trateaza copilul ca de la egal la egal. Nu pe picior de egalitate caci parintii tot o sa aiba mai multa experienta si cunostinte, ci “ca pe un egal”. Consulta-te cu el in toate problemele importante, asigura-te ca ii oferi independenta si incurajeaza independenta. Fa-ti cunoscut in mod diplomat punctul de vedere in procesul conversatiilor si discutiilor voastre. Calauzeste-l, ofera-i sfaturi, trucuri si invataminte pe care le-ai invatat prin prisma propriei experiente. Daca nu iti place ceva, atrage atentia asupra consecintelor negative pe care le poate aduce lucrul respectiv. Cu toate acestea, evita sa interzici ceva in mod categoric fara sa oferi o explicatie. In aceasta etapa, se dezvolta autonomia si independenta gandirii.


http://citadella.forumer.ro

5default Re: EDUCATIE la data de Mar Oct 06, 2015 1:03 pm

Admin


Admin
Ultima perioada incepe la 15 ani
Trateaza copilul cu respect. Este tarziu sa educi copilul in aceasta etapa, acum nu-ti ramane decat sa culegi roadele muncii tale.

Consecintele incalcarii acestor reguli
Daca suprimi un copil pana in 5 ani, ii suprimi vitalitatea, vioiciunea, interesul pentru viata si inteligenta. Il vei invata sa se supuna fortei brute fara sa ia atitudine si il vei face o prada usoara pentru tot felul de ticalosi.

Daca vei continua cu dragalaseniile si dupa varsta de 5 ani, copilul va creste infantil, incapabil sa munceasca sau sa depuna eforturi sufletesti.

Daca tratezi copilul ca pe un bebelus si dupa varsta de 10 ani, acesta va creste fara sa aiba incredere in sine. Copilul va depinde de un prieten mai independent ceea ce nu va avea intotdeauna impactul dorit.

Daca nu vei respecta copilul dupa varsta de 15 ani, acesta nu te va ierta si va pleca de langa tine pentru totdeauna cu prima ocazie.

De asemenea, Anne Maiden Brown, doctor in psihologie sociala si psihoterapeut, subliniaza si ea anumite aspecte si reguli ale educatiei tibetane in cartea “The Tibetan Art of Parenting: From Before Conception Through Early Childhood (2008)”:

- respecta simplitatea mintii pe care o are un copil

- nu desconsidera educarea copiilor prin imitatie, memorare, atingere si miscare

De ce toti copiii au nevoie de limite
- creeaza un mediu curat in care copiii sa poata invata (copiii sunt vulnerabili impresiilor si de aceea trebuie protejati si vindecati atunci cand experimenteaza imagini infricosatoare sau impuse)

- concentreaza-te pe valori de baza precum compasiune, onestitate si impartasirea cu ceilalti

- invata-i pe cei mici sa interactioneze mai degraba armonios decat competitiv cu alti copii, adulti, animale, insecte, natura etc.

http://citadella.forumer.ro

6default Re: EDUCATIE la data de Mar Oct 06, 2015 2:17 pm

Thea

avatar
Adevărata educație nu te învață să concurezi; te învață să cooperezi. Nu te învață să lupți să ajungi primul. Te învață să fii creativ, să fii iubitor, să fii fericit fără să te compari cu alții. Nu te învață că poți să fii fericit numai atunci când ești primul.

Când ajungi primul, ai trecut prin atâta suferință încât acum suferința, nefericirea e a doua ta natură. Acum nu cunoști alt mod de a exista; rămâi nefericit. Încordarea s-a fixat adânc; neliniștea a devenit modul tău de viață. Nu cunoști niciun alt mod; ăsta este stilul tău de viață. Astfel că, chiar dacă ai ajuns să fii primul, rămâi precaut, neliniștit, temător. Faptul că ești primul nu-ți schimbă deloc calitatea interioară.

Adevărata frumusețe nu e niciodată creată de tine, ci numai prin tine. Existența curge; tu devii doar un coridor. Îi dai voie să se întâmple, atâta tot; nu o împiedici.
Dacă te interesează prea mult rezultatul, rezultatul final – că trebuie să devii celebru, că trebuie să câștigi premiul Nobel, că trebuie să fii cel mai mare pictor din lume, că trebuie să-i înfrângi pe toți ceilalți, nu poti sa fii original, rezultatul va fi banal.

Oamenii nu pot fi fericiţi decât într-un singur mod: dacă sunt ei înşişi, în mod autentic este raspunsul la problemele definitorii pentru trăirile noastre interioare şi spiritualitate.

7default Re: EDUCATIE la data de Mar Oct 06, 2015 2:24 pm

Admin


Admin
Importanta e educatia din primii ani, sa nu insufli copilului spiritul de competitie cu price pret ci, mai degraba pe cel al jocului, al participarii, al respectului pentru prieteni si pentru orice om in general. Din pacate, foarte multi parinti dau exemplul altor copii mai destepti, mai buni si ce mi se pare si mai grav, mai bogati. Am o prietena a carei fata a fost marginalizata din grupul de prieteni dupa ce a fost controlata la haine pentru depistarea etichetelor de firma. Ce am ajuns? Robii unor zdrente? Mi se pare strigator la cer.

http://citadella.forumer.ro

8default Re: EDUCATIE la data de Mar Oct 06, 2015 2:44 pm

Thea

avatar
Sa ne iubim copiii si sa le dam sentimentul ca au fost doriti asa cum sunt ei.
Ei nu au venit pe lume sa ne satisfaca noua dorintele.

9default Re: EDUCATIE la data de Mar Oct 13, 2015 1:22 pm

Admin


Admin
Un grup de 13 antreprenori locali au deschis o scoala dupa model britanic privata in Cluj-Napoca


Un grup de 13 antreprenori locali, sub egida fundatiei non-profit School for Europe, au inaugurat recent in Cluj-Napoca o scoala privata dupa model britanic, Royal School in Transylvania, cu predare in limba engleza, in care au investiti peste 150.000 de euro. Anul scolar in curs a inceput cu peste 30 de elevi, in general din randul copiilor de manageri expati.

Scoala se afla in cladirea Cluj Business Center, unde au fost utilati pana in prezent 650 de metri patrati, respectiv sase sali de clasa, cu o capacitate de 20 de copii per clasa. In total, pana in septembrie 2016 vor fi dotati in total 1.100 metri patrati.


Scoala dispune o sala multifunctionala, cabinet medical, cantina, sala de sport, vestiare si locuri de joaca.

Taxele de scolarizare variaza intre 500 si 550 euro pe luna, suma care include scolarizarea, uniforma, mancarea, manualele si cluburile optionale.

http://www.wall-street.ro/articol/Social/189817/un-grup-de-13-antreprenori-locali-au-deschis-o-scoala-privata-la-cluj-napoca-pe-model-britanic.html

http://citadella.forumer.ro

10default Re: EDUCATIE la data de Mar Oct 13, 2015 1:30 pm

Admin


Admin
Sunt sigura ca merita sa investesti in copilul tau pentru a-i oferi cat mai multe optiuni intr-un viitor destul de incert vazut din prezent, bine ar fi sa existe si niste garantii sau macar o evaluare corecta a copilului pentru ca nu toti sunt dotati intelectual.
Adica sa vedem si dascali cu daruire pentru care nu numai banii sunt importanti.

http://citadella.forumer.ro

11default Re: EDUCATIE la data de Mar Oct 13, 2015 6:30 pm

Thea

avatar
Sunt extrem de putini dascali intre specialistii care predau. Au informatii indestulatoare pentru a stapani o materie, dar nu au cultura, nici simt pedagogic, si nu predau materia ca sa vada dezvoltarea copilului, ci ocupa cate un scaun la catedra si se bucura daca nu ii pica la examene. Nu toti, dar majoritatea.
De aceea se recurge la meditatori, care isi canalizeaza atentia pentru a intelege copilul , fiind interesat de succesul acestuia. Nici meditatorii nu sunt toti buni, trebuie sa fie oameni speciali, care se simt destinati pentru asa ceva.
De fapt cheia este, sa devina dascali doar cei care simt ca pot oferi, nu cei impinsi de calcule,si nevoi.

12default Re: EDUCATIE la data de Dum Noi 01, 2015 12:49 pm

Admin


Admin
Organizația Salvați Copiii lansează Manifestul pentru Dreptul la Educație prin care îşi propune să vină în sprijinul autorităţilor publice care se ocupă de sistemul de învățământ și solicită încadrarea în agenda ministrului Educației a 10 priorităţi pentru îmbunătățirea sistemului de educație:

- Utilizarea a minimum 6% din PIB pentru educaţie și transpartența în folosirea banilor publici.
- Asigurarea accesului universal la educaţie preşcolară, primară şi secundară pentru toţi copiii
- Îmbunătăţirea calităţii educaţiei printr-o mai bună formare iniţială şi continuă.
- Curriculum modern, actualizat ştiinţific şi bazat pe cercetări şi bune practici privind educaţia copiilor.
- Incluziunea şcolară a copiilor cu dizabilităţi
- Adoptarea şi implementarea Strategiei naţionale şi planului de acţiune privind educaţia timpurie.
- Introducerea educaţiei interculturale şi a educaţiei pentru toleranţă şi eliminarea discriminării și a - unor sisteme de prevenire şi eliminare a violenţei în şcoli.
- Participarea copiilor în procesul decizional al şcolilor (obiectiv propus de copii).
- Asigurarea serviciilor de consiliere prin creşterea numărului de consilieri şcolari, astfel încât unui consilier să-i revină 300 de elevi.
- Consolidarea cooperării dintre sectorul public şi organizaţiile neguvernamentale

Organizația Salvați Copiii invită pe toți cei care cred că educația ar trebui să fie o prioritate pentru România să adere la Manifestul pentru Dreptul la Educație prin care propune autorităților 10 priorităţi pentru schimbarea sistemului de educație

http://www.petitieonline.com/manifest_pentru_dreptul_la_educatie

http://citadella.forumer.ro

Continut sponsorizat


Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum